Dortmund-uitblinker Haaland ziet jongeling debuteren: 'Grootste talent ter wereld'

Dortmund-uitblinker Haaland ziet jongeling debuteren: 'Grootste talent ter wereld'

22-11-2020 08:45 Laatste update: 08:58
38

Erling Haaland was zaterdagavond de grote man bij Borussia Dortmund tegen Hertha BSC. De Noorse spits maakte vier van de vijf doelpunten tijdens de 2-5 overwinning van zijn ploeg en zag het supertalent Youssoufa Moukoko zijn debuut maken. 

Favre kwam naar Haaland toe om hem te complimenteren met zijn hattrick, maar de oefenmeester was even vergeten dat zijn spits vier doelpunten had gemaakt in plaats van drie. Haaland kan het na afloop niet laten om even een tikje uit te delen aan zijn trainer. "Om eerlijk te zijn, hij vroeg me hoeveel ik er gemaakt had", aldus de Noor in gesprek met ESPN. "Hij vroeg me of ik er drie had gemaakt en ik zei: nee, vier. Het bleef bij vier omdat je me wisselde."

Haaland kan lachen om de situatie met zijn trainer. "Dus, ik ben een beetje boos op hem nu, dat is hoe het zit", vervolgt hij. "Het was een goede dag, ik kan een beetje lachen nu."

De spits zag hoe het supertalent Moukoko één dag na zijn zestiende verjaardag zijn debuut mocht maken voor Dortmund. "Hij is het grootste talent ter wereld", stelt Haaland. "Zestien jaar en één dag, dat is geweldig. Hij heeft een grote carrière voor de boeg. Ik ben twintig jaar, ik begin oud te worden..."