Koopmans (ADO) spaart teamgenoten niet na zesklapper: Geen mannenvoetbal

Koopmans (ADO) spaart teamgenoten niet na zesklapper: "Geen mannenvoetbal"

Gepubliceerd: zondag 22 november 2020 om 18:13zo 22-11-2020 om 18:13

Laatste update: zondag 22 november 2020 om 18:21zo 22-11-2020 om 18:21

ADO Den Haag-doelman Luuk Koopmans was tijdens het bekerduel met Sparta de grote held, maar beleefde een nachtmerrie tijdens de volgende ontmoeting met De Kasteelheren. Drie weken na zijn doelpunt tegen Sparta moest hij zes (!) doelpunten incasseren op Het Kasteel.

Koopmans had het gevoel dat hij er alleen voor stond, liet hij na afloop weten aan FOX Sports. "Ze kunnen links schieten, ze kunnen rechts schieten, ze kunnen afleggen in de zestien... Dat mag niet gebeuren, inherent aan hoe we gespeeld hebben vandaag (zondag, red.) Ik denk dat we tachtig procent van onze duels verliezen."

ADO had twee roerige weken achter de rug: trainer Aleksandar Rankovic werd ontslagen en vervangen door Ruud Brood. "We hebben van tevoren gezegd: er moeten jongens opstaan. Maar ik had het gevoel dat ons middenveld overlopen werd. Als er een duwtje uitgedeeld wordt, liggen we op de grond te kijken. Bij Sparta zie je gewoon echte mannen", foeterde Koopmans. "Bij ons was het verdedigend dramatisch, maar ook aan de bal. Iedereen wil hem in de voeten hebben, te lang dribbelen... Het is geen mannenvoetbal wat wij spelen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blijft ADO dit seizoen in de Eredivisie?

(412 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws