Italiaanse scheidsrechter Rocchi slaat terug na Chelsea-Ajax: 'Ik werd woedend'

Italiaanse scheidsrechter Rocchi slaat terug na Chelsea-Ajax: 'Ik werd woedend'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 14:53ma 23-11-2020 om 14:53

Gianluca Rocchi is tot op de dag van vandaag geraakt door de storm aan kritiek na zijn dubieuze optreden in de Champions League-wedstrijd tussen Chelsea en Ajax. Het krankzinnige duel op Stamford Bridge eindigde na twee rode kaarten voor Daley Blind en Joël Veltman in een 4-4 gelijkspel.

"Chelsea - Ajax was een fantastische wedstrijd voor een scheidsrechter", blikt Rocchi terug in de UEFA-documentaireserie Man in the Middle. "De wedstrijd was ongelooflijk, want er werden acht doelpunten gemaakt en één doelpunt werd afgekeurd. Mensen denken dat wanneer een scheidsrechter een rode kaart uitdeelt, hij ervan geniet, maar ik ben juist teleurgesteld als het gebeurt."

Ruim een jaar geleden haalde Rocchi zich de woede van heel Ajax op de hals door in de 68ste minuut in één actie Veltman en Blind rood te geven, gevolgd door een penalty aan Chelsea. Begin februari lekte via De Telegraaf uit dat de UEFA erkende dat er grove fouten zijn gemaakt. Rocchi, die afgelopen zomer een punt zette achter zijn carrière, vond het op zijn beurt niet leuk om te lezen dat hij de wedstrijd kapot zou hebben gemaakt.

"Als er problemen zijn in een wedstrijd vind ik het niet leuk om de kranten te lezen en om op sociale media te kijken. Ze zeiden na de wedstrijd dat ik door de rode kaarten de wedstrijd heb verpest. Ik wil niks verpesten in een wedstrijd", stelt de Italiaanse arbiter. "Natuurlijk maak ik soms fouten, maar toen ik las op internet dat ik de wedstrijd heb verpest, werd ik niet alleen gefrustreerd, maar ook woedend. Ik heb nooit één moment gehad in mijn leven dat ik op voorhand dacht: ik ga een wedstrijd verpesten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws