Malen is het niet eens met Gakpo: 'Zo zou ik het niet noemen, dat klinkt wat hard'

Malen is het niet eens met Gakpo: 'Zo zou ik het niet noemen, dat klinkt wat hard'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 14:21wo 25-11-2020 om 14:21

Donyell Malen is nog niet tevreden over zijn inbreng bij PSV dit seizoen. De 21-jarige aanvaller weet dat het beter kan en moet, zo vertelt hij aan FOX Sports in aanloop naar het Europa League-duel met PAOK Saloniki van donderdag.

Malen was in negen Eredivisie-duels, waarvan zeven als basisspeler, goed voor vijf treffers en een assist. In de Europa League haalde hij in drie wedstrijden ook nog twee keer de trekker over. "Het is moeilijk om daar wat over te zeggen. De cijfers zijn inderdaad niet heel slecht, maar het kan wel gewoon veel beter", vertelt de Oranje-international. "Voor mezelf weet ik ook dat ik wel wat beter kan spelen. Dat vind ik wel een mooi proces."

Malen is het niet eens met Cody Gakpo, die na het gelijkspel tegen FC Twente (1-1) zei dat de PSV-aanvallers elkaar soms wat zouden moeten gunnen. Daarmee leek hij vooral op Eran Zahavi en Malen te doelen. "Ik denk dat we elkaar alles gunnen, maar soms maak je een andere keuze. Dat is voor mij persoonlijk oké, als je er daarna gewoon over praat om te kijken wat beter kan", reageert laatstgenoemde.

Ook op de personferentie stond Malen stil bij de uitspraken van Gakpo: "Natuurlijk kunnen we betere keuzes maken, maar zelfzuchtig zo zou ik het niet willen noemen. Dat klinkt wat hard. We moeten het evalueren en het dan beter doen. Er vooral van leren."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws