Slot stellig: 'Dat doet geen enkel recht aan de manier waarop we hebben gespeeld'

Slot stellig: 'Dat doet geen enkel recht aan de manier waarop we hebben gespeeld'

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 15:49vr 27-11-2020 om 15:49

Arne Slot is van mening dat AZ het niet verdient om de zevende plek te bezetten in de Eredivisie. De reden dat de club zo laag staat op de ranglijst, komt doordat de Alkmaarders het seizoen begonnen met vijf achtereenvolgende remises. 

"We staan nu op de zevende plaats en dat doet geen enkel recht aan de manier waarop wij hebben gespeeld tot op heden", stelt Slot op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Heracles. "Maar het is wel de realiteit. Punten verliezen in het begin van het seizoen is vervelend en helemaal tegen ploegen uit het rechterrijtje. We zullen nu wedstrijd voor wedstrijd omhoog moeten kruipen naar de top van de Eredivisie." 

Volgens Slot heeft AZ echter nog geen slechte wedstrijd gespeeld dit seizoen. "Niet veel ploegen kunnen datzelfde zeggen. Maar het gaat om de punten, want voetbal is geen jurysport."

Komende zondag staat een uitwedstrijd tegen Heracles op het programma, waarna donderdag de Europa League-clash met Napoli wacht. Slot denkt niet dat sommige spelers met hun gedachten al bij het duel met Napoli zijn. "Tot nu toe hebben we telkens goed gespeeld in de competitiewedstrijden tussen de Europa League-duels in. En we zijn door onze achterstand ook absoluut niet in de positie om wedstrijden tegen Heracles anders te benaderen. Heracles-uit is voor elke Eredivisie-club een lastig duel."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws