Elia bijt van zich af: 'Bij Feyenoord stopte hij een scheenbeschermer in z'n mond'

Elia bijt van zich af: 'Bij Feyenoord stopte hij een scheenbeschermer in z'n mond'

Gepubliceerd: zaterdag 28 november 2020 om 08:27za 28-11-2020 om 08:27

Rene Hake hoopt Eljero Elia spoedig aan de praat te krijgen bij FC Utrecht. De interim-trainer sprak de 33-jarige vleugelaanvaller aan op het voorval na de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1).

Elia vroeg aan een cameraman van FOX Sports of die instructies had om specifiek hem te volgen. In de studio werd erop doorgegaan, waardoor de dertigvoudig international weer om randzaken in de belangstelling stond. Hij beet op Instagram van zich af. "We weten allemaal dat Eljero voor zichzelf opkomt", reageert Hake in het Algemeen Dagblad.

"Dit soort dingen zijn vaker gebeurd bij Eljero. Dat is enerzijds te prijzen, al moet je soms slim zijn en even niets zeggen", verolgt Hake. "Natuurlijk heb ik hem erover gesproken en hij heeft gezegd: 'Trainer, ik ga me volledig focussen op voetbal, om te laten zien dat ik van meerwaarde kan zijn voor deze ploeg.' Hij is niet snel tevreden met zichzelf. Eljero wil iets laten zien en hopelijk gebeurt dat snel."

Roy Makaay, spitsentrainer van Feyenoord in het kampioensjaar, is het met Hake eens. "Het is typisch Eljero om even van zich af te bijten als hij onrecht proeft, waar anderen het misschien laten gaan. Zoals hij bij Feyenoord een keer een scheenbeschermer in zijn mond stopte met de naam van een rapgroep erop. In die wedstrijd, en dat was wel kenmerkend, rende hij met een vinger uit de kom terug het veld in omdat hij niet gewisseld wilde worden. Het is gewoon een heel leuke jongen om mee te werken én een uitstekende buitenspeler."

Elia keert zondag met FC Utrecht terug in De Kuip. Hake zinspeelt op een basisplaats voor de buitenspeler. "Hij zal graag iets willen laten zien tegen Feyenoord, denk ik zo."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws