FC Utrecht-icoon boos: 'Elia die op de cameraman afloopt, hoe verzin je het?'

FC Utrecht-icoon boos: 'Elia die op de cameraman afloopt, hoe verzin je het?'

Gepubliceerd: woensdag 25 november 2020 om 20:20wo 25-11-2020 om 20:20

Laatste update: woensdag 25 november 2020 om 20:41wo 25-11-2020 om 20:41

John van Loen heeft geen goed woord over voor de aanvallers van FC Utrecht. Alleen Gyrano Kerk haalt zijn niveau, vindt de clubicoon. Eljero Elia en Adrián Dalmau irriteren hem.

FC Utrecht heeft dit seizoen grote moeite met scoren. Van Loen stoort zich aan de meeste aanvallers. "Elia die op de cameraman afloopt, hoe verzin je het? Hij moet het gras opvreten en gevaar stichten. Daar is hij toch voor gehaald?", vraagt de oud-spits zich af tegenover het Algemeen Dagblad. Ook Dalmau komt er slecht vanaf. "Die is anderhalf jaar geblesseerd. Dat is gewoon een miskoop. Nu speelt Mahi op zijn plek. Hij is helemaal geen centrumspits, maar je mag blij zijn dat hij tegen PEC (1-1, red.) scoorde."

Van Loen wijst ook met de beschuldigende vinger naar de tactiek. "Wil je mensen in stelling brengen, moet je sowieso op de helft van de tegenstander spelen. FC Utrecht moet een voorbeeld aan het Nederlands elftal nemen. Die hebben ook een aanvallende middenvelder die continu diep gaat. Dat zou Bart Ramselaar (nu linksbuiten, red.) ook kunnen. Dan laat je die snelle jongens aan de zijkanten. Snelheid is alles, tegenwoordig. Kijk maar naar de Champions League. Daniel Arzani heeft die snelheid, maar die zien we te weinig."

FC Utrecht wilde dit seizoen de traditionele top-drie aanvallen, maar staat na acht wedstrijden op de negende plaats in de Eredivisie en scoorde pas negen keer. Trainer John van den Brom vertrok naar KRC Genk en René Hake staat sinds twee weken als interim-trainer voor de groep.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws