Trainersvacature in Sittard: 'Dinsdag vrij, niemand weet wie er woensdag is'

Trainersvacature in Sittard: 'Dinsdag vrij, niemand weet wie er woensdag is'

Gepubliceerd: zondag 29 november 2020 om 15:13zo 29-11-2020 om 15:13

Sjors Ultee fungeerde zondagmiddag voor de tweede keer als interim-trainer van Fortuna Sittard. Hoe de technische staf er na het weekend uit zal zien, weet hij niet, tot zijn grote onvrede.

Ultee was vorig seizoen de hoofdtrainer, maar maakte plaats toen assistent Kevin Hofland zijn trainersdiploma's haalde. Diezelfde Hofland werd echter na acht wedstrijden alweer ontslagen, waarna Ultee weer de leiding had tijdens de wedstrijden tegen Feyenoord en Vitesse. "Straks hebben we op dinsdag vrij, niemand weet wie er woensdag voor de groep staat. Dat is niet goed voor die jongens", vat hij na de 2-0 nederlaag in Arnhem de situatie in Sittard samen, in gesprek met FOX Sports.

De voorlopige eindverantwoordelijke vindt die onzekerheid vervelend. "Je wil als staf ook echt een staf neer kunnen zetten en presenteren naar de groep toe", aldus Ultee. "En niet elke keer die vraag hebben, ook in de kleedkamer: zal hij blijven, niet blijven?" De 33-jarige trainer heeft de kwestie intern al aangekaart, maar is nog niet veel wijzer geworden. "We doen gewoon ons werk, met alle stafleden en alle spelers. Maar iedereen boven ons weet ook dat we graag duidelijkheid willen hebben."

Fortuna had na het ontslag gericht op de Duitser Alexander Zorniger – die echter heeft bedankt voor de eer – en de Turk Tayfun Korkut. Ook een langer verblijf van Ultee zou tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blijft Fortuna dit seizoen in de Eredivisie?

Ja
43%
Nee
57%
(960 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws