Tadic: 'Dat blijf ik zeggen, net als de medische staf. Het gaat nu beter'

Tadic: 'Dat blijf ik zeggen, net als de medische staf. Het gaat nu beter'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 07:28ma 30-11-2020 om 07:28

Laatste update: maandag 30 november 2020 om 09:36ma 30-11-2020 om 09:36

Dusan Tadic is als een goede wijn, concludeert het Algemeen Dagblad. De Servische aanvoerder van Ajax (31) beleeft een sterke seizoenstart en is zelf ook tevreden.

"Ik voel me goed. En als we het als team goed doen, wordt het gemakkelijker voor me. Dan kom ik veel aan de bal en maakt het niet uit waar ik speel", zegt Tadic, die terug is als linksbuiten, in het AD. Hij probeert naar eigen zeggen 'een goede wijn' te zijn. "Je moet voor jezelf zorgen en het beste voor je team brengen. De ene keer door te scoren, dan met assists en dan weer door te verdedigen. Ik doe wat nodig is om te winnen."

Tadic heeft het ook over het gedrag buiten het veld. Niet zelden heeft hij zich kritisch uitgelaten over blessures bij teamgenoten. Hij hamert erop dat iedereen goed voor zijn lichaam moet zorgen. "Dat blijf ik zeggen. Net als de medische staf, die er kort op zit. Het gaat beter als ik kijk naar het aantal blessures, al begint de drukste periode nu. Het is gewoon belangrijk als je om de drie dagen speelt."

Dinsdag wacht Liverpool in de Champions League. Tadic: "Zij hebben een brede selectie met veel kwaliteit. Wij moeten alleen op onszelf letten. De laatste drie, vier wedstrijden spelen we erg goed. Nu is het zaak om het momentum vast te houden, door de dingen te blijven doen waar we goed in zijn en zo constant te blijven. Het is nog te vroeg om ons te vergelijken met twee jaar geleden. Toen bleven we stabiel. We maakten tegenstanders zwak en moe. Dat moeten we nu weer proberen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws