De Boer bespreekt 'groot talent': Bij PSV hebben ze een plan met hem

De Boer bespreekt 'groot talent': "Bij PSV hebben ze een plan met hem"

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 08:18ma 30-11-2020 om 08:18

Mohamed Ihattaren moet een jaar na zijn interlandkeuze voor het Nederlands elftal nog altijd zijn debuut maken. Bondscoach Frank de Boer zegt niet bezorgd te zijn om de achttienjarige PSV'er en sluit een periode bij Jong Oranje niet uit.

Ihattaren is bezig aan een moeizaam seizoen, maakte geen minuten tegen FC Twente (1-1), PAOK Saloniki (3-2) en Sparta (1-0) en werd op een individueel programma gestuurd, omdat hij niet fit zou zijn. De situatie van het toptalent kwam zondagavond aan bod bij Studio Voetbal, waar De Boer aanschoof.

"Bij PSV hebben ze een plan met hem", aldus de bondscoach. "Hij was natuurlijk ziek tijdens de interlandperiode. Daarvoor is hij volgens mij twee keer gestart bij PSV. Dat gaat de goede kant op. Hij heeft nog genoeg tijd in ieder geval. Laten we hopen dat het goed met hem gaat. Ihattaren is natuurlijk een groot talent."

De Boer staat in contact met Ihattaren. "Voor de interlandperiode heb ik best wel veel contact met hem gehad, maar op dit moment niet. Natuurlijk wel toen hij zich afmeldde, maar daarna niet meer. Maar ik hoop met iedereen contact te houden en dus ook met Ihattaren. Als ik hem als bondscoach kan helpen, zal ik dat zeker niet laten. En ik heb met vrijwel iedereen contact, dus ook met Mo."

Jong Oranje
Op de vraag van Pierre van Hooijdonk of Jong Oranje ook een optie is voor Ihattaren, antwoordt De Boer: "Dat lijkt me wel. We hebben er alles aan gedaan om hem voor het Nederlands elftal te laten spelen. Omdat we een heel groot talent in hem zien. Dan hoort-ie ook zeker in Jong Oranje, maar dat zal-ie dan ook moeten laten zien. Hij moet wekelijks gaan spelen en Jong Oranje heeft ook grote talenten op zijn positie. Hij moet gewoon aan de bak."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoort Ihattaren in Oranje?

Ja
70%
Nee
30%
(974 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws