Bizar nieuws: Celtic-fans bekogelen spelers na uitschakeling in de beker

Bizar nieuws: Celtic-fans bekogelen spelers na uitschakeling in de beker

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 09:09ma 30-11-2020 om 09:09

Laatste update: maandag 30 november 2020 om 09:16ma 30-11-2020 om 09:16

Het is onrustig bij het Schotse Celtic. De ploeg van trainer Neil Lennon werd zondag uitgeschakeld in het bekertoernooi, waarna een groep fans verhaal kwam halen bij het stadion.

Celtic verloor zondagmiddag op eigen veld met 0-2 van Ross County en leed daarmee alweer een pijnlijke nederlaag. De ploeg van Lennon won slechts twee van de laatste tien gespeelde wedstrijden en staat in de competitie elf punten achter op koploper Rangers FC en is nu ook uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Door de tegenvallende resultaten verzamelde zich gisteravond een groep fans voor het stadion die riepen om het ontslag van trainer Lennon en gooiden met voorwerpen naar spelers. Celtic heeft inmiddels een officieel statement over de ongeregeldheden naar buiten gebracht.

'Iedereen bij de club is hevig teleurgesteld in de gebeurtenissen bij Celtic Park nadat onze fenomenale reeks van 35 wedstrijden zonder bekernederlagen tot een einde is gekomen. Hoewel we de teleurstelling van de supporters begrijpen, zijn er geen excuses voor wat er zondag gebeurd is’, valt te lezen op de website van de Schotse club.

'Het is onacceptabel dat onze technische staf en spelers onder begeleiding Celtic Park moeten verlaten terwijl ze worden bekogeld. Dit zijn dezelfde spelers en trainers die ons de afgelopen jaren zó veel successen hebben gebracht. We weten dat het een kleine groep is die dit gedrag vertoont, maar de gebeurtenissen die onze spelers in shock hebben gebracht kunnen we absoluut niet door de vingers zien’, luidt het statement.

Celtic is inmiddels een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws