Verheijen opent aanval: 'Van Gaal zal een betere analyse geven dan De Boer'

Verheijen opent aanval: 'Van Gaal zal een betere analyse geven dan De Boer'

Gepubliceerd: maandag 30 november 2020 om 09:28ma 30-11-2020 om 09:28

Laatste update: maandag 30 november 2020 om 09:45ma 30-11-2020 om 09:45

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen zet in gesprek met Voetbal International vraagtekens bij de aanstelling van Frank de Boer als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij constateert dat er 'in het voetbal niet altijd wordt gehandeld op basis van kaders en kennis'.

Bij de zoektocht naar de nieuwe bondscoach is 'de kans maximaliseren om Europees kampioen te worden' het allerbelangrijkste, aldus Verheijen. "Als jij Louis van Gaal en Frank de Boer een wedstrijd laat analyseren, dan zal Van Gaal een betere, meer gedetailleerde analyse geven. Dat wil niet zeggen dat Frank de Boer geen verstand van voetbal heeft. Alleen is zijn kennis globaler en minder compleet", steekt Verheijen van wal tegenover VI.

De KNVB heeft met De Boer gekozen voor iemand die voetbal goed kan analyseren en verklaren, 'in plaats van iemand (Van Gaal, red.) die daar nog veel beter in is en iedere keer bij Ziggo tactische colleges geeft vol met logische verklaringen die ook nog eens door iedere kijker makkelijk te volgen zijn', aldus Verheijen.

Verheijen weerlegt ook het mogelijke argument dat de KNVB wilde bouwen op de 'methode-Koeman', met dezelfde technische staf. "Dan is dat de omgekeerde wereld. In dat geval hebben ze een bondscoach aangesteld met minder verstand van voetbal en met wie we dus een kleinere kans hebben het EK te winnen, zodat Lodeweges en consorten kunnen blijven', vervolgt hij. "Misschien was de KNVB-directie wel bang dat als ze Van Gaal zouden nemen, hij dan binnen de organisatie alles overhoop zou halen."

"Bij de zoektocht naar een nieuwe bondscoach had het maar om één ding moeten gaan: met wie we de grootste kans hebben het EK te winnen", vindt Verheijen. "De vraag is of die keuze is gemaakt op basis van kennis of op gevoel, ervaring of valse argumenten. Het gaat mij overigens niet om Louis van Gaal, maar om het kritisch evalueren van deze zoektocht. Als je de vergelijking maakt tussen Frank de Boer en Peter Bosz, kom je namelijk tot dezelfde conclusies."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws