'Koeman zet weer zinnen op landgenoot: Barça wil in januari verdediger aantrekken'

'Koeman zet weer zinnen op landgenoot: Barça wil in januari verdediger aantrekken'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 07:26di 01-12-2020 om 07:26

Laatste update: dinsdag 1 december 2020 om 08:17di 01-12-2020 om 08:17

Melayro Bogarde wordt weer in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. De Catalanen hebben wel geduchte concurrentie voor de Nederlandse jeugdinternational, meldt Diario Sport.

Barça zit met de handen in het haar door de blessures van Gerard Piqué en Sergi Roberto. Trainer Ronald Koeman wil daarom in januari een verdediger aantrekken, die centraal achterin en als rechtsback uit de voeten kan. Door de penibele financiële situatie zijn de mogelijkheden echter beperkt in Camp Nou.

De achttienjarige Bogarde geldt als interessante optie, omdat zijn contract bij Hoffenheim volgende zomer afloopt. De Bundesliga-club zal daarom naar voorstellen van de Spaanse grootmacht moeten luisteren als het nog wat aan de jonge mandekker wil verdienen. Naast Barça tonen ook Manchester City, Real Madrid en vooral AC Milan interesse, schrijft Sport.

Het neefje van voormalig Barcelona-verdediger en huidig Ajax-assistent Winston Bogarde is van origine een centrale verdediger, maar hij kan ook als vleugelverdediger spelen. Hij is de jongste Nederlandse debutant ooit in de Duitse competitie, nadat toenmalig Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder hem in mei een basisplaats gaf tegen FSV Mainz. Schreuder is nu assistent van Koeman bij Barça.

De Rotterdammer verruilde de jeugdopleiding van Feyenoord in 2018 voor Hoffenheim.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws