Advocaat: 'Ik liep er al een tijdje mee, goede maand geleden tegen Arnesen gezegd'

Advocaat: 'Ik liep er al een tijdje mee, goede maand geleden tegen Arnesen gezegd'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 14:25wo 02-12-2020 om 14:25

Laatste update: woensdag 2 december 2020 om 16:51wo 02-12-2020 om 16:51

Dick Advocaat heeft gereageerd op het nieuws dat Feyenoord dinsdag naar buiten bracht. De Kleine Generaal stopt na het seizoen als Feyenoord-trainer en zal ook een punt achter zijn carrière als clubtrainer zetten.

Tijdens de persconferentie van woensdagmiddag ging Advocaat dieper in op dat besluit. "De bedoeling was om het een half jaar te doen. Dat ging vrij goed. Toen kreeg ik een verzoek van Feyenoord om nog een jaar door te gaan. Nou, dat heb ik gedaan, met heel veel plezier tot nu toe. Dat wil ik graag op deze manier afsluiten. Wanneer ik besloten heb om te stoppen? Daar liep ik al een tijdje mee. Het ging mij meer om het moment waarop ik het zou zeggen", aldus de 73-jarige Hagenaar, in reactie op een vraag van Hans Kraay junior. "Er kwam een beetje meer reuring in de kranten."

Advocaat doelde hiermee op de publicatie van Voetbal International: hierin kwam naar voren dat technisch directeur Frank Arnesen een route voor de toekomst had uitgestippeld waarin geen plek was voor Advocaat. "Toen dacht ik dat dit het moment was om het gewoon te vertellen. Dan wordt het weer wat rustiger. Hij heeft gevraagd hoe ik erover dacht. Ik zei: ik stop ermee. Wanneer? Een goede maand geleden zeker wel."

De spelers waren echter nog niet op de hoogte gebracht. "Vanochtend (woensdag, red.) hebben ze het allemaal gelezen", aldus Advocaat. "We zijn allemaal spelers geweest. Spelers maakt het allemaal niet uit of Jantje of Pietje trainer is. Zo ging het tenminste bij mij altijd, dan conformeer je je weer aan de eisen van een andere trainer."

Nu gaat Advocaat dus zijn laatste maanden als clubtrainer tegemoet. "Iedere ochtend om half zeven gaat de wekker. Ik voel me nog steeds prima, maar op een gegeven moment houdt het op en dan wil ik stoppen. Als clubcoach hè?", voegde hij daar met een glimlach aan toe. "Wat voor landen ik zou willen doen? Curaçao, Trinidad & Tobago... Nee joh, ik laat het gewoon op me afkomen. Maar de grootste kans is dat ik gewoon stop als trainer."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verstandig van Advocaat?

Ja
74%
Nee, hij kan nog prima een jaartje door
26%
(1480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws