Spelersgroep 'verrast' door Advocaat-nieuws: 'Maar geen slecht moment of zo'

Spelersgroep 'verrast' door Advocaat-nieuws: 'Maar geen slecht moment of zo'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 15:44wo 02-12-2020 om 15:44

Feyenoord-trainer Dick Advocaat maakte deze week bekend dat hij na het seizoen afzwaait. De spelersgroep was op dat moment nog niet op de hoogte gebracht en kreeg het nieuws vlak voor de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb te horen: Jens Toornstra tilt daar echter niet al te zwaar aan.

De timing van de boodschap heeft niet voor ergernis in de spelersgroep gezorgd, liet Toornstra desgevraagd weten tijdens Feyenoords persconferentie op woensdag. "Het verraste mij vooral. Maar het kwam niet op een slecht moment of zo", aldus de 31-jarige middenvelder. "Ik denk dat wij als spelers volwassen genoeg zijn – of moeten zijn – om daar gewoon goed mee om te gaan."

Toornstra kreeg ook de vraag of hij Advocaat zal gaan missen: daar antwoordde hij bevestigend op. "Zeker hoe hij als persoon is, met zijn humor. Daar kon ik altijd wel om lachen. Of iedereen om hem kon lachen? Nee, maar dat hoeft ook niet. Als je op het juiste moment humor hebt, is het voor mij goed."

Feyenoord gaat komend seizoen met een geheel nieuwe staf aan de slag: ook Cor Pot en Zeljko Petrovic verlaten De Kuip. "Maar in die zin is het misschien goed dat het al vroeg bekend is gemaakt. Dat er nu al naar volgend seizoen gekeken kan worden. We gaan het zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verstandig van Advocaat?

Ja
74%
Nee, hij kan nog prima een jaartje door
26%
(1480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws