Verbeek: Het is een heel grote teleurstelling geweest en dat weet iedereen ook

Verbeek: "Het is een heel grote teleurstelling geweest en dat weet iedereen ook"

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 23:24wo 02-12-2020 om 23:24

Gertjan Verbeek denkt nog niet aan stoppen. De 58-jarige trainer ziet echter niet elke club meer zitten, vertelt hij aan RTV Oost. Verbeek heeft geen fijn gevoel overgehouden aan zijn laatste trainersklus in Nederland.

Verbeek werd drie jaar geleden aangesteld als trainer en directeur spelersbeleid bij FC Twente om degradatie te voorkomen. Het liep uit op een fiasco: Verbeek kreeg al na vijf maanden zijn congé. De pijn van zijn vroegtijdige vertrek voelt de trainer nog steeds. "Het is een heel grote teleurstelling geweest en dat weet iedereen ook. Het was kortstondig en heel snel afgelopen. Dat zal altijd een litteken blijven."

Nadien coachte hij Adelaide United uit Australië, maar sinds de zomer zit hij zonder club. Het begint weer te kriebelen, maar de vraag is in welke hoedanigheid hij weer aan de slag gaat in de voetbalwereld. "Ik ben en blijf trainer. Opgegeven heb ik ook nog niet, maar ik ben niet meer voor elke club te porren."

Verbeek kent zijn sterke en zwakke punten. "Ik ben geen saneerder, maar een bouwer. Zoals bij Heracles, Heerenveen, Bochum en AZ. Dat is leuk, zeker als je mensen hebt die je kunt vertrouwen. Dat zie ik wel zitten", stelt hij. "Maar een functie als bestuurder, bijvoorbeeld algemeen of technisch directeur, sluit ik ook niet uit. Ook dat lijkt me heel mooi."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws