Van Bronckhorst ontvouwt toekomstplannen na vertrek uit China: 'Geen behoefte'

Van Bronckhorst ontvouwt toekomstplannen na vertrek uit China: 'Geen behoefte'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 12:06do 03-12-2020 om 12:06

Giovanni van Bronckhorst gaat voorlopig nergens aan de slag. Dat vertelt hij aan De Telegraaf. Nu het seizoen in China erop zit voor Guangzhou R&F, heeft de trainer besloten zijn contract in te leveren.

Van Bronckhorst kondigde zijn vertrek een maand geleden al aan bij het bestuur van Guangzhou R&F. "Ik heb uitgelegd dat ik China als land prachtig vind, dat we een mooie vooruitgang hebben geboekt met de club, maar dat het voor mij door de coronapandemie in de wereld niet meer te doen is om zo lang zonder mijn familie te leven", vertelt de oud-trainer van Feyenoord.

"Ze waren niet blij met mijn besluit, zeiden nog eens dat ze het heel jammer vinden dat ik mijn contract niet wil uitdienen, maar ze begrijpen het wel." De boodschap van Van Bronckhorst hakte erin bij de selectie. "Ze (de jongere spelers, red.) moesten echt huilen. Maar ook een aantal oudere Chinese spelers hadden tranen."

Eenmaal terug in Nederland gaat Van Bronckhorst 'even niets' doen. "Ik heb geen behoefte om in januari ergens te beginnen. Ik wil even de tijd nemen. (...) Het was schitterend om in China deze club te trainen, spelers beter te maken, de organisatie en trainingsaccommodatie te helpen verbeteren. De club heeft gezegd dat men daar heel blij mee is. Maar voordat ik dat weer ergens wil doen, zal het een nieuw voetbalseizoen moeten zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Feyenoord nu Van Bronckhorst terughalen als opvolger van Advocaat?

Ja
39%
Nee
61%
(1355 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws