Van Benfica terug naar Eredivisie: 'Voor mij niet makkelijk een club te vinden'

Van Benfica terug naar Eredivisie: 'Voor mij niet makkelijk een club te vinden'

Tyronne Ebuehi maakte ondanks zijn 24 jaar al het nodige mee in zijn voetbalcarrière. De verdediger, dit seizoen actief voor FC Twente, vertrok op jonge leeftijd naar Portugal om te gaan spelen voor Benfica. Het werd, mede door blessures, niet het succes waarop hij gehoopt had.

Tijdens zijn eerste training in Portugal na het WK met Nigeria sloeg het noodlot toe voor Ebuehi. Hij scheurde de voorste kruisband van zijn linkerknie af. Zijn revalidatie verliep moeizaam. Vlak voor het begin van zijn tweede seizoen bij Benfica scheurde hij zijn hamstring af. Ebuehi kreeg uiteindelijk een telefoontje van FC Twente.

"Het was voor mij echt niet makkelijk een club te vinden die me graag wilde hebben. Ik vocht twee jaar tegen blessures en al die tijd was ik niet in beeld. Twente voelt als een mooie uitdaging om te laten zien hoe fit ik ben", begint Ebuehi in een uitgebreid interview met Voetbal International. Hij geeft toe dat hij in eerste instantie twijfelde. "Ik sprak met de trainer en eerlijk gezegd had ik op dat moment wel twijfels toen ik naar de selectie keek. De trainer sprak over tien spelers, van wie drie keepers. Dat was een risico, maar achteraf bezien ben ik heel dankbaar."

Twente is een van de revelaties van dit Eredivisie-seizoen en staat op een keurige vijfde plaats. "We werden best snel een eenheid. Iedereen kan goed met elkaar opschieten en er zijn geen groepjes. Ik kende bijvoorbeeld Queensy Menig al en ik praat vaak met Danilo omdat ik nu ook een beetje Portugees ken. Iedereen hoort erbij, dat zie je terug op het veld. We strijden met elkaar en helpen elkaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s