Kritische Perez bespreekt Gravenberch en Blind na Ajax-zeperd: 'Hautaine houding'

Kritische Perez bespreekt Gravenberch en Blind na Ajax-zeperd: 'Hautaine houding'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 22:06za 05-12-2020 om 22:06

Ajax heeft zich zaterdagavond in eigen huis laten verrassen door FC Twente en liep tegen een terechte 1-2 nederlaag aan. FOX Sports-analist Kenneth Perez had na afloop complimenten voor de Tukkers, maar vond het vooral verbazingwekkend wat Ajax liet zien.

Queensy Menig besliste het duel met twee doelpunten in het voordeel van de Enschedeërs. Volgens Perez was dat volkomen terecht. "Ze hebben Ajax eigenlijk meer pijn moeten doen. Ze hebben zó veel mogelijkheden gehad. En zó terecht dat ze deze hautaine houding afstraften", liet hij direct na afloop weten in De Eretribune op FOX Sports.

Dat de ploeg van Ron Jans kon winnen in de Johan Cruijff Arena, was volgens de Deen echter 'het gevolg van de prestatie' van Ajax. "Je kunt niet ontkennen dat Ajax stilstaand voetbal heeft gespeeld", vond Perez. "Dat bijvoorbeeld Ryan Gravenberch – waarvan overval al bijna gezegd wordt: nou, dat is de beste speler die er ooit is geweest – zó veel technische fouten maakt. Daley Blind had zo'n houding: mwoah, komt wel goed. Maar Twente maakte er gebruik van: dát is heel knap", besloot hij zijn analyse.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws