'Huiberts vroeg ik al op de club was: ik wil het één en ander met je bespreken'

'Huiberts vroeg ik al op de club was: ik wil het één en ander met je bespreken'

Gepubliceerd: zondag 6 december 2020 om 15:26zo 06-12-2020 om 15:26

Pascal Jansen begon het weekend als assistent van Arne Slot, maar mocht anderhalve dag later zijn debuut als Eredivisie-trainer maken. De oud-trainer van onder meer Jong PSV maakt na het plotselinge vertrek van Slot als interim-trainer het seizoen af bij AZ.

"Ik zijn gisteren (zaterdag, red.) nog gekscherend tegen de mensen bij mij thuis: 28 jaar in het betaald voetbal, dan denk je dat je alles wel hebt meegemaakt inmiddels... Maar deze heb ik niet meegemaakt", opende hij zijn interview met FOX Sports, voorafgaand aan AZ-FC Groningen. "Ik was onderweg naar de club toen Max (technisch directeur Max Huiberts, red.) mij belde, of ik al op de club was. Dat was ik nog niet, dus toen gaf hij aan: als je er bent, loop even bij mij naar binnen, want ik wil even het één en ander met je bespreken."

Jansen kreeg van Huiberts en directeur Robert Eenhoorn te horen dat Slot per direct zou vertrekken. De assistent was 'heel verrast' en wist naar eigen zeggen niets over de gesprekken die zijn collega met Feyenoord had gevoerd. "Er werd niet gezegd: je neemt het over. Het werd keurig gevraagd. Ik moest er natuurlijk eerst mee instemmen. Dus ik heb dat even laten bezinken", aldus de nieuwe eindverantwoordelijke in het AFAS Stadion. "Je weet dat in de voetballerij niets vreemd is, maar het kwam toch even binnen. Heel intensief samengewerkt met Arne, de afgelopen 2,5 jaar. Ik heb de training geleid, maar rustig nagedacht of ik in zou gaan op het verzoek."

Uiteindelijk besloot hij om dat verzoek in te willigen. "Dan zie je die jongens weer trainen... Ik dacht: het proces waar wij al jarenlang in zitten met de spelersgroep, daar maak ik zó graag deel van uit. Daardoor was de keuze makkelijk voor mij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws