'Pizza-kandidaat' van Barcelona steunt Koeman: 'Legende, is en blijft mijn coach'

'Pizza-kandidaat' van Barcelona steunt Koeman: 'Legende, is en blijft mijn coach'

10-12-2020 11:03
18

Jordi Farré staat vierkant achter Ronald Koeman. De trainer van FC Barcelona hoeft zich in principe geen zorgen te maken over zijn toekomst als de presidentskandidaat eind januari wordt verkozen in Camp Nou.

Farré wil het seizoen 2021/2022 aanvangen met Koeman, Lionel Messi en Neymar. Zijn eerste stap, mits hij gekozen wordt: in gesprek gaan met de trainer. "Ik wil weten wat hij nodig heeft om van Barcelona weer een succesvolle ploeg te maken", aldus Farré in de Spaanse pers.

"Koeman is en blijft mijn coach, omdat hij een contract heeft. We zijn zeven wedstrijden verwijderd van het winnen van de Champions League", vervolgt de presidentskandidaat zijn ronkende betoog. Hij houdt Koeman niet verantwoordelijkheid voor de zwakke prestaties dit seizoen. "Koeman is een Barça-legende, we wisten allemaal dat het een overgangsjaar zou worden."

Met zijn belofte over Koeman, Messi en Neymar is Farré nog niet klaar. Mocht hij worden gekozen, dan krijgen alle mensen die op hem hebben gestemd gratis pizza's en een tatoeage met het Barça-logo. Farré gaat in Catalonië al door het leven als de 'pizza-kandidaat'.