if ((window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth) >= 970) { postscribe('#ads_50', ''); }
Ajax levert eindrapport Champions League in: Neres blijft tweetal nipt voor

Ajax levert eindrapport Champions League in: Neres blijft tweetal nipt voor

Gepubliceerd: donderdag 10 december 2020 om 17:00do 10-12-2020 om 17:00

Laatste update: donderdag 10 december 2020 om 17:04do 10-12-2020 om 17:04

Overwinteren in de Champions League was de ambitie, maar Ajax komt na de jaarwisseling uit in de Europa League. Na elke wedstrijd stelde VoetbalPrimeur een spelersrapport op. Dit zijn de gemiddelden.

Een kleine twee maanden geleden begon voor Ajax het Champions League-avontuur. De ploeg van trainer Erik ten Hag eindigde in een groep met Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland op de derde plaats, met zeven punten uit zes groepsduels. Ajax scoorde zeven keer en kreeg evenzoveel doelpunten tegen.

Ten Hag deed een beroep op twintig verschillende spelers, waarvan er zeventien in minimaal één van de zes wedstrijden een beoordeling kregen. VoetbalPrimeur neemt in het eindrapport alleen de Ajacieden mee die minimaal drie keer een cijfer kregen, waardoor onder meer Edson Álvarez, Klaas Jan Huntelaar, Jurgen Ekkelenkamp, Sean Klaiber en Brian Brobbey afvallen.

Met een 6,6 scoort David Neres het hoogste gemiddelde. Uitschieter was de thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland: de Braziliaanse aanvaller werd beloond met een 8,5. Andre Onana is met een 6,5 de nummer twee van Ajax, gevolgd door Ryan Gravenberch met een 6,4.

Opvallend is dat de spelers van Ajax veel lage zessen scoren. En de ploeg van Ten Hag telt twee dissonanten: Quincy Promes sluit af met een gemiddelde van 5,3 en Zakaria Labyad is met een 5,2 de zwakste schakel van het teleurstelelnde Champions League-jaar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws