'Robinho veroordeeld tot negen jaar de cel: hoger beroep afgewezen'

'Robinho veroordeeld tot negen jaar de cel: hoger beroep afgewezen'

10-12-2020 21:56
50

De kans wordt groter dat Robinho voor negen jaar de gevangenis in moet. Het hoger beroep van de 36-jarige Braziliaan op zijn straf is door de rechter namelijk afgewezen.

In 2017 werd Robinho veroordeeld voor groepsverkrachting van een vrouw. Het incident zou plaats hebben gevonden in een Milanese nachtclub. Robinho kreeg hiervoor een gevangenisstraf van negen jaar opgelegd. De voormalig speler van onder meer Real Madrid en Manchester City ging echter in beroep. De procedure van het beroep is sindsdien aan de gang.

Het Braziliaanse UOL meldt nu dat het hoger beroep van Robinho is afgewezen door het Italiaanse hof. Met foto's waarop te zien zou zijn dat het slachtoffer alcohol nuttigde, wilde Robinho zijn onschuld verklaren. Naar verluidt zou hij nu opnieuw in beroep willen gaan.

Santos maakte twee maanden geleden de komst van Robinho bekend. Het zou een derde termijn van de aanvaller in dienst van de club betekenen. De transfer kwam echter onder vuur te liggen vanwege de strafzaak van Robinho. Na slechts zes dagen besloot Santos de overeenkomst met Robinho op te zeggen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie