Vitesse zwaait Van Hintum uit: In topsport moet je eerlijk zijn naar elkaar

Vitesse zwaait Van Hintum uit: "In topsport moet je eerlijk zijn naar elkaar"

12-12-2020 20:00
23

Vitesse heeft zaterdagavond het vertrek van hoofdscout Marc van Hintum bevestigd. De Arnhemmers nemen vanwege een 'verschil van inzicht over de ingeslagen beleidsmatige koers' afscheid van de gewezen linksback.

De 53-jarige Brabander was eerder al speler en technisch directeur van Vitesse en loopt al jarenlang rond bij de club. "Marc heeft in verschillende functies veel voor de club betekend. Wij willen hem bedanken voor al zijn inzet voor de club", beaamt Johannes Spors, de huidige technisch directeur van Vitesse.

Voor Van Hintum is echter geen plaats meer in Stadion GelreDome, zoals de Gelderlander eerder op de dag al meldde. "Wij zijn op scoutinggebied een weg ingeslagen waarbij we verschillende methodes combineren. In topsport moet je eerlijk zijn naar elkaar. Als blijkt dat het verschil van inzicht te groot wordt, ontkom je er niet aan om als professionals met elkaar in gesprek te gaan", verklaart Spors.

Van scouts Janus van Gelder en Maurice Keulemans wordt ook afscheid genomen. "Ik wens mijn collega's veel geluk bij de club", laat Van Hintum weten in zijn afscheidsbericht. "Ik voel mij bevoorrecht dat ik zo'n lange tijd bij deze mooie club heb mogen werken en ben blij dat er ook dit jaar weer een selectie staat die mee kan strijden om Europees voetbal."