'Vitesse zet clubman buitenspel: meesterscout Van Hintum vertrekt uit Arnhem'

'Vitesse zet clubman buitenspel: meesterscout Van Hintum vertrekt uit Arnhem'

12-12-2020 12:22
35

Vitesse heeft hoofdscout Marc van Hintum de wacht aangezegd. Voor de clubman is geen plaats in de nieuwe koers die technisch directeur Johannes Spors heeft uitgestippeld, meldt de Gelderlander. Ook scouts Janus van Gelder en Maurice Keulemans moeten vertrekken.

Spors ging afgelopen zomer aan de slag in Arnhem en hij benoemde Marcel Klos tot zijn rechterhand. Daarmee werd de 53-jarige Van Hintum al buitenspel gezet. Hij was sinds 2014 als hoofd hoofd scouting en technisch directeur werkzaam bij Vitesse. In crisistijd nam hij die laatste positie tot twee keer toe op interimbasis op zich.

Met de benoeming van Spors leek Van Hintum zich weer op de scouting te kunnen richten, maar niets bleek minder waar. Volgens de regionale krant speelden achter de schermen 'andere krachten mee'. Clubeigenaar Valeri Oyf en commissaris Yevgeni Merkel wendden hun invloed aan en schakelden nadrukkelijk het headhuntersbureau van Merkel in. Dat leidde tot de komst van Spors en Klos.

Daarmee werd Van Hintum samen met Van Gelder en Keulemans buitenspel gezet, hoewel hij in het profvoetbal een naam als meesterscout verwierf, zo stelt de Gelderlander. Hij kwam tijdens zijn actieve carrière uit voor RKC Waalwijk, Willem II, Vitesse en Hannover 96. Hij speelde acht interlands voor het Nederlands elftal.

Na zijn loopbaan werd Van Hintum in 2005 al eens aangesteld als technisch directeur bij Vitesse. Vervolgens was hij assistent van Theo Bos bij Polonia Warschau en technisch directeur van Willem II, alvorens hij in 2014 terugkeerde in het Gelredome.