Jurjus: 'Ik zat naast Brands toen hij Drommel afbelde, kijk waar die nu staat...'

Jurjus: 'Ik zat naast Brands toen hij Drommel afbelde, kijk waar die nu staat...'

15-12-2020 22:34
27

Hidde Jurjus stond de voorbije vier jaar bij PSV onder contract, maar keepte uiteindelijk niet één officiële wedstrijd in het eerste elftal. De 26-jarige sluitpost uit Lichtenvoorde keepte sinds 2016 voor Jong PSV, Roda JC en De Graafschap: sinds deze zomer komt hij uit voor Derde Bundesliga-club KFC Uerdingen 05.

Jurjus verhuisde in 2016 van De Graafschap naar PSV. "De club wilde me graag verkopen en ik wilde ook graag verder na de degradatie. PSV was de enige club die concreet werd. Natuurlijk was ik gevleid", aldus de sluitpost in gesprek met Voetbal International. Achteraf denkt hij dat de stap te groot was. "Ik zat naast technisch directeur Marcel Brands toen die Joël Drommel van FC Twente afbelde, omdat ik had getekend. Kijk waar Drommel nu staat... Als ik destijds naar pakweg Vitesse of FC Groningen had gekund, had ik daarvóór gekozen. Achteraf, maar ook toen al."

Uiteindelijk zouden er drie uitleenbeurten volgen, aan Roda JC en De Graafschap. Zijn jaar in Kerkrade was er één om snel te vergeten. Roda degradeerde en de sfeer in de selectie was niet goed. "Er werd zelfs gevochten in de kleedkamer. Het was gewoon een klotejaar", aldus Jurjus. "Je proefde overal negativiteit en onvrede, het was dweilen met de kraan open. Ik voelde me bij Roda gewoon niet thuis. En dat hadden heel veel jongens."