Zidane lyrisch: 'Voor mij is hij de beste Franse spits aller tijden'

Zidane lyrisch: 'Voor mij is hij de beste Franse spits aller tijden'

16-12-2020 14:39 Laatste update: 14:58
29

Zinédine Zidane liet zich na afloop van de overwinning van zijn ploeg tegen Athletic Bilbao (3-1) lovend uit over Karim Benzema. De spits wist zijn ploeg met twee belangrijke goals bij de hand te nemen.

"Benzema is voor mij de beste Franse spits aller tijden", vertelde Zidane op de persconferentie na het duel. "Met meer dan 500 wedstrijden en heel veel goals is hij voor mij de beste, heel duidelijk."

Daarnaast merkt Zidane op dat zijn spits een bijzondere ontwikkeling heeft doorgemaakt. "Hij is geen zuivere nummer negen meer. Hij denkt niet alleen aan goals en daar hou ik van. Maar hij weet ook hoe hij doelpunten moet maken en dat doet hij wanneer het team dat het meest nodig heeft, zoals vandaag. Dat is waar hij voor staat."

Zidane zag ondanks de goede wedstrijd van Benzema dat zijn ploeg het moeilijk had tegen Athletic. "Vandaag heeft het ons meer moeite gekost om te winnen, maar uiteindelijk hebben we drie punten en is dit de vierde wedstrijd die we op rij winnen. Dat is de eer van de spelers. Het is verdiend."