Zidane neemt het op voor Benzema: 'Geen enkel probleem, het is opgehelderd'

Zidane neemt het op voor Benzema: 'Geen enkel probleem, het is opgehelderd'

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 16:20vr 30-10-2020 om 16:20

Zinedine Zidane wil niets weten van onrust in de selectie van Real Madrid na de kritiek van Karim Benzema op Vinícius Júnior. Volgens de Franse trainer is de vrede alweer getekend tussen beide aanvallers, als er al sprake was van een conflict.

Benzema was in de rust van het Champions League-duel met Borussia Mönchengladbach bijzonder kritisch op de Braziliaanse buitenspeler. Microfoons pikten op hoe de Fransman zijn landgenoot Ferland Mendy instrueerde in de catacomben. "Broeder, speel die bal niet naar hem (Vinicius, red.). Op het leven van mijn moeder. Hij speelt tegen ons."

"Het belangrijkste is dat de zaak is opgehelderd en dat de spelers er met elkaar over hebben gesproken", reageert Zidane vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het La Liga-duel met Huesca. "Er worden veel dingen gezegd in het veld, maar meestal blijven ze ook daar. Maar het is ook goed dat dit soort dingen gebeurt, want dat betekent dat deze ploeg leeft."

Zidane is niet bang voor imagoschade van Benzema. "Dit soort dingen is van alle tijden, alleen vroeger bleef het in het veld. Nu zijn er meer camera's." De routinier heeft absoluut niet voor tweespalt gezorgd, benadrukt de coach. "Er is geen enkel probleem, eerder andersom. Het is allemaal opgehelderd. In het heetst van de strijd worden zo vaak dingen gezegd, ook over mij."

Zidane spreekt zijn steun uit aan de bekritiseerde Braziliaan. "Vinícus is nog jong en heeft zeker nog toekomst in Madrid. Hij werkt had en doet het goed, hij is een leergierige jongen die zich wil verbeteren. Dat is goed voor de trainer en het team."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws