Stengs, Boadu en Wijndal gelinkt aan Feyenoord: Ik kijk eerder naar Svensson

Stengs, Boadu en Wijndal gelinkt aan Feyenoord: "Ik kijk eerder naar Svensson"

16-12-2020 18:59
42

Hedwiges Maduro denkt niet dat Feyenoord in staat is om Calvin Stengs, Myron Boadu en Owen Wijndal te halen. Het AZ-trio werd gelinkt aan de nieuwe club van Arne Slot. Maduro denkt eerder aan Jonas Svensson, zegt hij bij FOX Sports. Ook wordt er besproken wie de nieuwe assistent van Slot moet worden bij Feyenoord.

Er wordt nu al gespeculeerd over mogelijke versterkingen voor Feyenoord. Stengs, Boadu en Wijndal werden vorige week genoemd. "Ik kijk eerder naar Svensson. Die is transfervrij, dus dat is een reëele optie. Misschien zegt Slot: kom lekker bij Feyenoord voetballen. Maar die andere spelers... Of die investeerders moeten ineens veel geld neerleggen", zegt Maduro.

Hans Kraay jr. denkt niet dat de investeerders al klaar staan met miljoenen. "Het is voor het Nederlandse voetbal alleen maar goed als die grote investeerderspartij instapt. Als dat al zover zou zijn en het aan Arne Slot beloofd is, hadden we het al gehoord. Dus ik denk dat hij is ingestapt zonder dat hij weet of hij mag investeren."

John de Wolf wordt een van de assistenten van Slot, maar de 42-jarige trainer uit Bergentheim mag zelf ook iemand meenemen. "Hij is heel erg weg van Sipke Hulshoff. Dat is een beetje zijn paradepaardje. Jij verwacht toch ook wel dat hij gaat proberen om die mee te nemen?", vraagt Kraay jr. aan Volendam-man Kees Kwakman.

"Dat denk ik wel. Daar zijn ze heel tevreden over bij Volendam", zegt Kwakman. "Zowel de staf als de spelers. Slot heeft bij Cambuur ook perfect met hem gewerkt. Ook de jongens die daar toen zaten, zijn positief over hem. Dit praatje van mij is eigenlijk helemaal niet goed", lacht Kwakman, die liever niet heeft dat Hulshoff vertrekt bij Volendam. "Maar voor Sipke zou het geweldig zijn als hij Slot kan assisteren bij Feyenoord. Ik denk dat Volendam hem dat wel gunt, tegen een goede prijs."

Feyenoord krijgt volgend seizoen de beschikking over Franco Antonucci, die dit jaar verhuurd wordt aan Volendam. "Ik denk dat dit een trainer is die hem past", zegt Kwakman. "Slot is iemand die de creatieve jongens aan het werk krijgt. Ook defensief doen ze heel veel. Dat is iets wat Antonucci moet verbeteren. Als hij dat erin krijgt, kan het interessant worden."