Duidelijke boodschap van Koeman aan Barça-spelers: 'Soms moet je dat inzien'

Duidelijke boodschap van Koeman aan Barça-spelers: 'Soms moet je dat inzien'

19-12-2020 19:50
58

Ronald Koeman denkt dat een gebrek aan concentratie FC Barcelona de overwinning heeft gekost tegen Valencia. De oefenmeester verwijt zijn ploeg dat de verdediging er na de 2-1 niet goed genoeg uitzag, waardoor Valencia alsnog de 2-2 wist te maken.

"Het was een erg lastige wedstrijd", vertelt Koeman na de wedstrijd in gesprek met het clubkanaal van Barça. "We komen met 0-1 achter, scoren vervolgens twee keer en hebben de voorsprong in handen in de tweede helft. Dan moeten we geconcentreerder zijn", aldus Koeman.

Valencia wist uiteindelijk een punt uit het vuur te slepen in Camp Nou. Maxi Gómez tikte in de 69e minuut de 2-2 achter Marc-André ter Stegen, nadat Óscar Mingueza te laat kwam. "We hadden de wedstrijd onder controle", vervolgt Koeman. "We hadden goede kansen op de 3-1. Maar soms moet je als team inzien dat 2-1 misschien het maximaal haalbare is. Dan moet je de boel achterin dicht houden."

Dat deed zijn ploeg niet, tot frustratie van Koeman. "Eén of twee momenten waren we in defensief opzicht niet geconcentreerd genoeg, we voerden onze taken niet goed uit. Toen maakten zij de gelijkmaker. We probeerden daarna alles, maar het was niet goed genoeg", sluit de Nederlander af.