Botman kent uitstekende vorm bij Ajax-opponent Lille: 'Waarom niet, geloof erin'

Botman kent uitstekende vorm bij Ajax-opponent Lille: 'Waarom niet, geloof erin'

21-12-2020 13:09
20

OSC Lille, de tegenstander van Ajax in de knock-outfase van de Europa League, wist zondagavond knap een punt uit het vuur te slepen tegen Paris Saint-Germain. Eén van de uitblinkers aan Lille-zijde: Sven Botman.

De Nederlandse verdediger hield zich samen met zijn collega José Fonte goed staande tegen de sterren van Paris Saint-Germain. Het levert hem een 7 op van sportkrant L'Équipe. Botman droomt stiekem al van het kampioenschap in Frankrijk. "Ik denk dat we kampioen kunnen worden", vertelt hij  op de persconferentie na de wedstrijd. "Waarom niet? We staan nu eerste, dit gelijkspel is een prima resultaat voor ons. Ik geloof erin."

Lille had wat geluk nodig om een resultaat uit het vuur te slepen tegen PSG, geeft Botman eerlijk toe. "PSG was de betere ploeg. Ze waren erg sterk aan de bal en wisten ons vaak onder druk te zetten. Dit is voor PSG een slecht resultaat, maar voor ons is het prima. We zijn alleen licht teleurgesteld over ons spel, we kunnen beter", sluit de Nederlander af.

Lille staat op dit moment op de eerste plaats in Frankrijk met 33 punten uit 16 wedstrijden. Het deelt de koppositie met het Olympique Lyon van Memphis Depay, dat hetzelfde aantal punten heeft. Paris Saint-Germain volgt op de derde plaats met 32 punten uit 16 wedstrijden.