Türüç staat open voor Eredivisie: 'Zou kunnen, maar dan wel naar de top'

Türüç staat open voor Eredivisie: 'Zou kunnen, maar dan wel naar de top'

22-12-2020 07:32
15

Deniz Türüç sluit een terugkeer naar de Eredivisie niet uit, maar wil dan wel naar een topclub. De 27-jarige middenvelder brak onder Erik ten Hag door bij Go Ahead Eagles en vertrok in 2015 naar de Turkse Süper Lig, waar hij uitgroeide tot international van De Maansterren.

Türüç kwam via Kayserispor bij Fenerbahçe terecht. De topclub verhuurt hem dit seizoen aan Istanbul Basaksehir, waarvoor hij onder meer scoorde tegen Manchester United in de Champions League. Na zijn verhuurperiode heeft hij nog een contract voor één jaar. "Het wordt dus verlengen of verkopen komende zomer", zegt hij tegen Voetbal International.

Türüç beseft dat hij zich komende zomer op het EK in de kijker kan spelen. "Een club in een topcompetitie in Europa zou nog een keer mooi zijn. En anders terug naar Fenerbahçe om te helpen de ploeg weer kampioen van Turkije te maken. Want het blijft natuurlijk wel een gigantische, mooie club. En als ze dit seizoen de titel pakken, spelen ze volgend jaar Champions League. Dat heb ik nu ervaren, dat smaakt absoluut naar meer. Er zijn dus verschillende scenario's."

Ook een terugkeer naar Nederland sluit de middenvelder niet uit. "Terug naar Nederland? Zou kunnen, maar dan wel naar de top. Niet veel andere clubs betalen het salaris dat ik verdien. Natuurlijk denk ik dat ik dat niveau goed aankan. Ik heb in elk geval veel vertrouwen in mezelf. Kijk waar me dat heeft gebracht... Ik ben jong weggegaan uit Nederland, maar ik ben gelukkig met mijn gezin en heel tevreden met de carrière die ik heb."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie