Sparta besluit herrijzenis met knappe zege in Enschede en plek in linkerrijtje

22-12-2020 22:52 Laatste update: 22:54
113

Sparta is bezig aan een indrukwekkende opmars in de Eredivisie en heeft de eerste seizoenshelft in stijl afgesloten. De ploeg van Henk Fraser stond na vijf Eredivisie-wedstrijden onderaan, maar lijkt na een uitzege op FC Twente in het linkerrijtje te overwinteren.

Sparta moest het zonder uitblinker Abdou Harroui stellen, maar kwam nauwelijks in de problemen tegen de slappe thuisploeg. Mario Engels had in de openingsfase tot twee keer toe de 0-1 op zijn schoen, maar stuitte in beide gevallen op Joël Drommel. In het restant van de eerste helft viel niet veel te beleven, maar op slag van rust was het opnieuw Engels die in de schijnwerpers stond. De Duitse spits kreeg een gesmoorde kopbal van Adil Auassar voor zijn voeten en schoot alsnog de openingstreffer binnen.

FC Twente besloot er in de tweede helft meer werk van te maken en was meerdere malen dichtbij de gelijkmaker. Wout Brama en Danilo konden doelman Maduka Okoye niet verschalken. De Enschedese storm luwde al snel en Sparta besliste het duel na ruim een uur spelen: Deroy Duarte kapte zich vrij op de rand van de zestien en verraste Drommel met een schitterende krul. FC Twente legde het hoofd in de schoot en ontsnapte zelfs aan de 0-3, nadat een treffer van Reda Kharchouch werd afgekeurd.

De ploeg van Ron Jans blijft voorlopig zesde met 24 punten. Sparta heeft een optie genomen op een langdurig verblijf in de bovenste helft van de tabel. Alleen FC Utrecht kan De Kasteelclub voor de winterstop nog inhalen, mits het zijn inhaalwedstrijd tegen AZ wint.