'Boodschap Koeman komt nu wel aan: Barcelona zwaait Puig tijdelijk uit'

'Boodschap Koeman komt nu wel aan: Barcelona zwaait Puig tijdelijk uit'

27-12-2020 11:33
28

FC Barcelona en trainer Ronald Koeman nemen tijdelijk afscheid van Riqui Puig. De 21-jarige middenvelder gaat op huurbasis aan de slag bij Real Betis, waar hij de zwaar geblesseerde Sergio Canales moet vervangen.

Dat meldt Estadio Deportivo. Volgens de sportkrant uit Sevilla zal Barça eerst een optie lichten en het aflopende contract van Puig met twee seizoenen verlengen. Daarna staat niets een verhuur in de weg. Afgelopen zomer sloeg het jeugdproduct van de Catalanen het advies van Koeman om tijdelijk te vertrekken nog in de wind. Hij wilde voor zijn kans gaan in Camp Nou.

Puig deed tot dusver echter pas drie minuten mee in La Liga en in de Champions League staat de teller op 74 minuten. Hij kiest daarom alsnog eieren voor zijn geld. Koeman tikte het talent al meermaals op de vingers. "Riqui Puig heeft meer fysiek nodig. Ik houd van spelers die elke dag werken om te verbeteren, zij die de kans om zichzelf te verbeteren met twee handen aangrijpen. Met alleen techniek kom je er nu niet meer, er zijn ook andere dingen nodig", luidde de boodschap van de Nederlander.

Ook Manchester City toonde interesse in Puig, maar volgens Mundo Deportivo wil Barça de jonge spelmaker nog niet definitief kwijt. Het is de bedoeling dat hij ervaring opdoet en dan terugkeert. El País meldde eerder deze maand nog dat Koeman Puig beschuldigde van lekken naar de media.