Koeman stipt verbeterpunt van Frenkie de Jong aan: 'Werken we met hem aan'

Koeman stipt verbeterpunt van Frenkie de Jong aan: 'Werken we met hem aan'

15-12-2020 14:44
29

Ronald Koeman was te spreken over het optreden van Frenkie de Jong tegen Levante. Toch verwacht de trainer van FC Barcelona dat de Oranje-international nog meer zijn stempel gaat drukken op het spel van de Catalanen.

"Frenkie is altijd een speler geweest die het gewicht van het spel van achteren draagt, zoals hij heeft gedaan bij Ajax en het nationale team", zegt Koeman op de persconferentie in aanloop naar het duel met koploper Real Sociedad in de Primera División. "Maar hij heeft kwaliteiten om ook aanvallend meer te betekenen. Hij is erg snel met de bal en hij kan linies doorbreken. Hij is heel slim en we werken er met hem aan om belangrijker te worden in het laatste deel van het veld."

Koeman kreeg ook vragen over Riqui Puig, die weinig speeltijd krijgt en zou lekken naar de media. "Er is altijd interesse van de media, omdat hij een zelf opgeleide speler van de club is. Er zijn meer spelers die niet veel spelen en die steun proberen te vinden bij iedereen, ook de coach en de media. We gaan het niet hebben over één speler die geen speeltijd krijgt. We kunnen er maar elf opstellen en de trainer beslist op basis van wedstrijden, trainingen en de houding van een speler."