Lang blikt terug op vertrek bij Ajax: 'Ik ben nu 21, ik trok dat echt niet meer'

Lang blikt terug op vertrek bij Ajax: 'Ik ben nu 21, ik trok dat echt niet meer'

28-12-2020 19:19
108

Noa Lang is blij dat hij het besluit heeft genomen om te vertrekken bij Ajax. De vleugelspeler krijgt bij Club Brugge wel waar hij bij Ajax niet meer op rekende: speeltijd.

"Het was voor mij de druppel dat ik in de eerste drie competitiewedstrijden van dit seizoen tegen Sparta, RKC Waalwijk en Vitesse slechts zeven minuten mocht spelen. Ik dacht: als ik zelfs in dit soort wedstrijden niet mag spelen..", blikt Lang in gesprek met FOX Sports terug op het begin van dit voetbalseizoen.

Club Brugge meldde zich voor de jonge aanvaller, waarna Lang naar België vertrok. "Ik trok dat niet meer. Ik ben nu 21, ik kom nu echt op een leeftijd dat ik moet spelen. Maar ik speelde niet wekelijks op niveau, terwijl ik van mezelf wist dat ik dat wel makkelijk aan kon."

Inmiddels is Lang uitgegroeid tot een belangrijke speler bij Club Brugge. Afgelopen zaterdag leidde Lang zijn club nog hoogstpersoonlijk langs AS Eupen. De vleugelaanvaller maakte twee treffers en bereidde een doelpunt voor in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Eupen.