City-verdediger bekent coronaregels te hebben gebroken met nieuwjaarsfeestje

City-verdediger bekent coronaregels te hebben gebroken met nieuwjaarsfeestje

03-01-2021 09:45
65

Ook Benjamin Mendy van Manchester City is in opspraak geraakt voor het overtreden van de coronaregels. De linksback van Manchester City ontving enkele vrienden op oudjaarsavond, kort nadat vijf teamgenoten positief hadden getest op het coronavirus.

Mendy en Manchester City bekennen tegenover The Daily Mail dat de Fransman in de fout is gegaan. "Benjamin en zijn partner hebben een chef-kok en twee vrienden uitgenodigd om oud en nieuw te vieren. Ben weet dat hij hiermee de coronaregels heeft gebroken en heeft spijt van zijn actie. Hij heeft een extra coronatest ondergaan en houdt Manchester City daarvan op de hoogte", zegt een woordvoerder van de speler.

Ook de neef en nicht van Mendy waren aanwezig op het bescheiden feestje, maar daarmee overtrad Mendy de regels niet. Zij worden net als zijn partner tot zijn 'bubble' gerekend. Alleen gasten buiten het eigen huishouden zijn niet welkom. De vrienden en de chef-kok hadden dus niet uitgenodigd mogen worden.

Manchester City neemt het zondag op tegen Chelsea. Manager Pep Guardiola kan geen beroep doen op Kyle Walker en Gabriel Jesus, die op Tweede Kerstdag positief testten. Ook drie - niet nader genoemde – ploeggenoten ontbreken vermoedelijk.