Selectie Manchester City hervat groepstraining, duel met Chelsea blijft vraagteken

Selectie Manchester City hervat groepstraining, duel met Chelsea blijft vraagteken

30-12-2020 17:42 Laatste update: 17:46
8

De selectie Manchester City gaat weer beginnen met trainen. Bij The Citizens waren afgelopen week meerdere spelers positief getest op het coronavirus, waardoor het duel met Everton van maandag afgelast werd.

In een statement meldt City dat er dinsdag in een testronde geen nieuwe besmettingen aan het licht zijn gekomen. Hierdoor is besloten dat de selectie de training weer kan hervatten, al zal 'de bubbel' de komende dagen grondig getest blijven worden. Op basis van de resultaten van die testrondes zal men verdere beslissingen nemen. Het is dus nog niet zeker dat de kraker tegen Chelsea op 3 januari gespeeld kan worden.

Ook meldt City dat het grootste deel van de trainingsfaciliteiten gesloten blijft. Alleen de de delen die essentieel zijn om de training te kunnen hervatten worden geopend.

Kyle Walker en Gabriel Jesus werden afgelopen weekend al positief getest op het coronavirus. Naar verluidt werden er nog drie andere spelers positief getest. Om deze reden werd het duel van maandag met Everton afgelast.