The Guardian: Liverpool wil Real-transfer kapen en start gesprekken op

The Guardian: Liverpool wil Real-transfer kapen en start gesprekken op

05-01-2021 20:34
20

David Alaba lijkt al geruime tijd op weg naar Real Madrid, maar Liverpool hoopt daar een stokje voor te kunnen steken. De Engelsen hebben contact met het entourage van de Oostenrijkse verdediger.

Het contract van Alaba bij Bayern München loopt komende zomer af en dus staat het de linkspoot vrij om met andere clubs te praten en per 1 juli gratis de overstap te maken. Real Madrid ligt al maanden op pole position en lijkt de Oostenrijker in te gaan lijven, maar volgens The Guardian wil Liverpool daar graag een stokje voor steken.

The Reds hebben contact gezocht met de vertegenwoordigers van Alaba en hopen hem te kunnen verleiden om op Anfield te tekenen. Of deze poging tot kapen kans op succes heeft is nog maar de vraag, want de Engelse krant schrijft dat Alaba als kleine jongen al fan was van Real en koste wat het kost voor De Koninklijke wil spelen.

Van een winterse transfer zal het sowieso niet gaan komen. De 28-jarige stopper heeft besloten dat hij zijn contract bij Bayern sowieso uitdient en vervolgens een nieuwe uitdaging zoekt. Alaba speelt al sinds 2008 bij Der Rekordmeister en mocht negen landstitels bijschrijven. Ook won hij twee keer de Champions League.