VVV haalt met eenmalig Zweeds international gewenste defensieve versterking

VVV haalt met eenmalig Zweeds international gewenste defensieve versterking

06-01-2021 11:25
22

VVV-Venlo heeft met Kristopher Da Graca een verdediger aan de selectie toegevoegd. Dat meldt de club op de officiële kanalen. De 22-jarige Zweed wordt voor tweeënhalf jaar vastgelegd door de Limburgers.

Da Graca komt over van IFK Göteborg, waar hij nog een contract tot december 2021 had. Het is onduidelijk of VVV een transfersom heeft betaald voor de diensten van de 1 meter 88 lange centrale verdediger. De Zweed met Kaapverdische roots doorliep de jeugdopleiding van Arsenal en speelde in januari 2020 ook al een interland voor de nationale ploeg van de Scandinaviërs.

De verdediger hoopt zich in Venlo verder te kunnen ontwikkelen. "Ik ben blij met de mogelijkheid om voor VVV-Venlo uit te mogen komen in de Nederlandse Eredivisie", valt te lezen op de website van de geelzwarten. "Het is een volgende stap voor mij. Ik zie het dan ook als een mogelijkheid om mezelf verder door te ontwikkelen en te investeren in mijn toekomst."

Technisch manager Stan Valckx introduceert Da Graca met veel enthousiasme aan de Venlose fans. "Met Kristopher voegen we een verdediger toe aan onze selectie die zowel centraal in de verdediging als op de rechtsbackpositie uit te voeten kan. Daarmee creëren we weer extra opties in onze laatste linie. Kristopher is een dynamische verdediger die lengte en kopkracht in huis heeft, maar ook over snelheid en specifieke verdedigende kwaliteiten beschikt."