'Ik ben er blij mee hoor, maar de beste Antony heeft Ajax nog lang niet gezien'

'Ik ben er blij mee hoor, maar de beste Antony heeft Ajax nog lang niet gezien'

09-01-2021 07:07 Laatste update: 13:56
37

Antony kan niet wachten om met Ajax aankomende zondag de competitie te hervatten met de kraker in eigen huis tegen PSV. De Braziliaan kan terugkijken op een zeer succesvolle eerste seizoenshelft in de Eredivisie, maar de vleugelspeler is van mening dat Nederland het beste van Antony nog niet gezien heeft.

De twintigjarige aanvaller was in het eerste deel van de Eredivisie goed voor zes doelpunten en zeven assists in dertien wedstrijden. De Braziliaan is daarmee de meest waardevolle Ajax-speler van de eerste seizoenshelft. "Ik ben er blij mee hoor, dat de fans van Ajax van mijn spel genieten. Maar ze hebben nog lang niet de beste Antony gezien. Ik ben nog jong en ga me op alle vlakken verbeteren. Dat is het doel voor 2021", stelt de aanvaller in gesprek met De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Antony werkt niet alleen op het veld, maar ook thuis aan zijn ontwikkeling als voetballer. "Op internet heb ik ook oude duels teruggezocht", onthult de vleugelspeler. "In het halfjaar dat ik hier nu ben, heeft de coach veel de nadruk gelegd op de omschakeling. Al denk ik dat ik daar door mijn thuisstudie mentaal al verder in was dan hij had gedacht."

De man van zes doelpunten en zeven assists vindt deze 'thuisstudie' niet meer dan normaal. "Ik vind dat je – los van het feit of er een hoge transfersom is betaald – als nieuwe speler de plicht hebt er alles aan te doen om onmiddellijk van waarde te zijn."

De jonge aanvaller kijkt uit naar het treffen met PSV van aankomende zondag. "Ik ben gekomen om titels te winnen. Het kampioenschap van de Eredivisie is mijn eerste doel. Daarnaast vecht ik voor een plek in de Seleção en wil ik WK's spelen."