Koeman trekt van leer: 'Jullie pikken er altijd één naam uit: niet goed voor ons'

Koeman trekt van leer: 'Jullie pikken er altijd één naam uit: niet goed voor ons'

09-01-2021 22:32
12

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft na de 0-4 zege op Granada van zich afgebeten. De ex-bondscoach baalt ervan dat het in de Spaanse media zo vaak over zo vaak over zijn relatie met Riqui Puig gaat.

De 21-jarige Catalaan geldt al lange tijd als één van de grootste talenten van Barça, maar komt onder Koeman nauwelijks aan bod. Dat de twee met elkaar overhoop liggen, ontkent Koeman echter in alle toonaarden. "Alsof ik een probleem met hem heb... Absoluut niet het geval", liet hij vanuit Granada weten aan de toegestroomde media, geciteerd door ESPN.

Wedden

Meer odds

Koeman denkt echter te weten waar die aanname op gebaseerd is. Tijdens een recent perspraatje sprak hij over spelers die momenteel geen rol van betekenis spelen en eventueel verhuurd mogen worden: volgens de Spaanse pers ging dit vooral over Puig. "Ik had het over jonge spelers in het algemeen, zoals Konrad de la Fuente, Júnior Firpo en Matheus Fernandes. Maar jullie (journalisten, red.) pikken er altijd één naam uit... Dat is niet goed voor mij en voor Riqui."

Waar de sportieve toekomst van Puig ligt, is nog niet duidelijk. Zijn contract zou na dit seizoen aflopen, maar Barcelona heeft in alle stilte gebruik gemaakt van een tweejarige optie in die verbintenis. "We praten vaak met elkaar. Maar waar zijn toekomst ligt, dat is aan hem", hield Koeman zich op de vlakte.