Reis: Ik had in de Eredivisie kunnen spelen, maar die competitie ken ik al

Reis: "Ik had in de Eredivisie kunnen spelen, maar die competitie ken ik al"

10-01-2021 23:57
28

Ludovit Reis maakte in de zomer van 2019 een droomtransfer van FC Groningen naar FC Barcelona, maar speelt inmiddels op huurbasis voor het Duitse VfL Osnabrück. De twintigjarige Jong Oranje-international vond de Tweede Bundesliga echter de beste competitie om zich verder te ontwikkelen.

Reis streek begin oktober in Osnabrück neer en miste sindsdien geen wedstrijd. Zijn avontuur in Duitsland is leerzaam, vertelt hij aan Voetbal International. "Ik had in de Eredivisie kunnen spelen, maar die competitie ken ik al", aldus Reis. "De Tweede Bundesliga is veel fysieker en sneller. Bovendien ligt de gemiddelde leeftijd een stuk hoger dan in Nederland. Hier leer ik op twintigjarige leeftijd weer andere facetten van het spel."

Zijn contract in Barcelona loopt nog anderhalf jaar door. Reis heeft de hoop op een doorbraak in Camp Nou dan ook nog niet opgegeven. "Ik neem soms een andere afslag. Er is niet één weg naar de top", klinkt het. "Ik denk dat je beter wordt van nieuwe uitdagingen. Een ander land, een andere competitie, een andere taal. Zolang je maar wekelijks speelt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s