Ajax gebombardeerd tot grote favoriet in Klassieker tegen Feyenoord

Ajax gebombardeerd tot grote favoriet in Klassieker tegen Feyenoord

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 16:45za 16-01-2021 om 16:45

Laatste update: zondag 17 januari 2021 om 16:48zo 17-01-2021 om 16:48

De moeder aller wedstrijden in de Eredivisie staat voor de deur: de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Dit is jouw kans om flink te cashen bij TOTO!

Super January krijgt zondag een vervolg in de Johan Cruijff Arena, waar Ajax en Feyenoord het tegen elkaar opnemen. De Klassieker behoort, ongeacht de stand op de ranglijst, voor de supporters tot de belangrijkste wedstrijden van het jaar, maar dit keer staat er zéker niet alleen prestige op het spel: het verschil op de ranglijst is slechts drie punten.

De Klassieker heeft een lange, bewogen geschiedenis: 195 keer stond de kraker op het menu, waarvan Ajax 88 keer won, tegenover 59 zeges van Feyenoord. De volgende Klassieker, die om 16.45 uur begint en onder leiding staat van Danny Makkelie, is de eerste confrontatie tussen de twee aartsrivalen sinds oktober 2019, toen Ajax thuis met 4-0 won.

Vijftien maanden later is Ajax weer de grote favoriet. Ondanks het feit dat de ploeg van trainer Erik ten Hag niet optimaal lijkt te draaien, verdien je bij een Amsterdamse zege elke ingezette euro 1,41 keer terug. Mohammed Kudus is wedstrijdfit, terwijl Klaas Jan Huntelaar helemaal terug is en David Neres mogelijk ook kan spelen.

Feyenoord moet hopen op een klein wonder in Amsterdam: met een odd van 5,90 worden de Rotterdammers duidelijk gezien als de underdog. Toch gaat het goed met Feyenoord: trainer Dick Advocaat heeft eindelijk weer wat te kiezen, nu de ziekenboeg is leeggestroomd. Naast Justin Bijlow en Joäo Teixeira is iedereen zo goed als fit, óók Orkun Kökcü en Róbert Bozeník.

Ook een gelijkspel behoort tot de mogelijkheden. Met een odd van 4,90 is dat een interessante optie. De Klassieker eindigde 48 keer eerder onbeslist. Verder staat de wedstrijd bijna altijd garant voor doelpunten: slechts twee keer werd het 0-0. Bij minimaal één goal win je ruim anderhalf keer je inzet: 1,52.

Wordt het Ajax of Feyenoord, Amsterdam of Rotterdam, 020 of 010? Speel mee en word Koning TOTO!

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Feyenoord?

Zege Ajax
67%
Zege Feyenoord
23%
Gelijkspel
11%
(6485 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws