'Ik heb bij Ajax dingen gezien waar ik nooit eerder mee was geconfronteerd'

'Ik heb bij Ajax dingen gezien waar ik nooit eerder mee was geconfronteerd'

Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 om 08:43do 14-01-2021 om 08:43

Kik Pierie werd in 2019 voor ongeveer vier miljoen euro losgeweekt bij sc Heerenveen, maar stelde vervolgens teleur bij Ajax. De verdediger speelt dit seizoen op huurbasis bij FC Twente en is daar een onbetwiste basisspeler. Pierie hoopt nog steeds te slagen bij de club uit Amsterdam.

Pierie werd al snel afgeschreven door de Ajax-fans na zijn transfer. "Het was heel leerzaam. Ik heb bij Ajax dingen gezien waar ik nooit eerder mee was geconfronteerd", begint hij over zijn eerste periode in Amsterdam, in gesprek met de NOS. De verdediger wil donderdagavond voor de tweede keer stunten tegen Ajax. "We hebben vertrouwen en een heel duidelijke speelwijze. En we hebben laten zien hoe je Ajax kunt verslaan. "

De Twente-verdediger denkt echter dat het in de tweede confrontatie met Ajax een stuk zwaarder gaat worden. "Ajax speelt op een heel duidelijke manier. Daar word je op een bepaalde wijze geconfronteerd met een bepaalde spelopvatting. Heel aanvallend voetbal. Die jongens zoeken aan de bal naar de oplossingen waar je jezelf dan ook wel in herkent."

Pierie geeft toe dat hij het in zijn eerste periode bij Ajax er lastig had met de verwachtingen bij de club. "Ik wilde zo snel mogelijk aansluiten bij het niveau van Ajax 1 en in de rol van basisspeler groeien. Waar je bij Heerenveen altijd speelt en in de picture staat, moet je bij Ajax weer helemaal onderaan de ladder beginnen. Dat heeft wel wat met me gedaan. En als je het dan één of twee keer niet goed doet, hebben ze 33 anderen goeie spelers klaarstaan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Pierie nog slagen bij Ajax?

(1159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws