Buijs spreekt van 'wonder' na zege tegen Willem II: 'Heb me bijna zitten schamen'

Buijs spreekt van 'wonder' na zege tegen Willem II: 'Heb me bijna zitten schamen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 07:23vr 15-01-2021 om 07:23

FC Groningen-trainer Danny Buijs is blij met de zege van zijn club tegen Willem II, maar is allesbehalve te spreken over het vertoonde spel van De Trots van het Noorden. Volgens de 39-jarige oefenmeester is het een wonder dat de Groningse formatie donderdagavond de overwinning nog naar zich toe trok in Tilburg.

Het duel tussen Willem II en FC Groningen kwam pas na rust op gang. "Ik heb twee positieve dingen gezien in de tweede helft" analyseert Buijs na afloop voor de camera van RTV Noord. "Dat is hoe we begonnen, toen kwamen we ook 0-1 voor. En hoe we daarna op het eind nog de 2-1 achterstand ombuigen, alhoewel we in die fase ook nog één of twee keer dramatisch staat te verdedigen."

"In dat stuk daar tussen heb ik me bijna zitten schamen. Omdat ik vind dat daar een aantal spelers een niveau hebben gehaald dat Groningen-onwaardig is. Ik vond een aantal jongens in teveel opzichten heel slecht. Aan de bal, simpele ballen kwijtraken, in het verdedigen niet kort dekken. Verkeerde keuzes maken aan de bal, geen duels pakken", vervolgens Buijs zijn verhaal.

Wat er vervolgens gebeurde, noemt Buijs een klein wonder. "Als je dat allemaal doet, en dat gebeurde bij een groot aantal, dan zak je naar een heel laag niveau. Wonder boven wonder, omdat het bij een aantal spelers ook niet is gebeurd, winnen we toch deze wedstrijd nog."

Door de zege in Tilburg is Groningen opgeklommen naar de zesde plaats in de Eredivisie. Willem II blijft de nummer zeventien van de ranglijst.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws