Malacia wil naar Oranje en kijkt niet naar concurrentie: 'Heb veel zelfvertrouwen'

Malacia wil naar Oranje en kijkt niet naar concurrentie: 'Heb veel zelfvertrouwen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 08:56vr 15-01-2021 om 08:56

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 09:59vr 15-01-2021 om 09:59

Tyrell Malacia voelt zich onder Dick Advocaat uitstekend op zijn plek bij Feyenoord. De linksback is onder hem zeker van een plekje in de basis en durft te dromen van het Nederlands elftal.

Ondanks zijn basisplaats bij Feyenoord is Malacia niet geheel tevreden over zijn loopbaan tot dusver. "Natuurlijk had ik al verder willen zijn, maar je moet altijd kijken waar je zelf meer had kunnen doen", vertelt de 21-jarige verdediger aan het Algemeen Dagblad. "Er waren tegenslagen en die moest ik overwinnen. Telkens weer erbovenop komen, dat vormt je."

Onder het bewind van Jaap Stam moest Malacia genoegen nemen met een rol als reserve. "Trainers maken keuzes en soms kom je niet in hun plannen voor. Die periode overwon in voor mijn gevoel tegen VVV-Venlo (Malacia scoorde toen in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd in 2019, red.) toen in eindelijk de tegenslagen een plek kon geven."

Sinds de komst van Advocaat naar Rotterdam-Zuid kan Malacia, mits fit, rekenen op een basisplaats. Zijn trainer tipte hem zelfs al voor het Nederlands elftal, maar de linksback kreeg tot op heden nog geen uitnodiging van bondscoach Frank de Boer. "Oranje is mijn droom. Net als het winnen van grote prijzen", stelt Malacia, die ziet dat AZ’er Owen Wijndal momenteel de linksbackpositie invult bij Oranje.

"Ik kijk helemaal niet naar Wijndal om te zien waarin hij beter of slechter is dan ik. Of ik mezelf van zijn niveau vind? Ik heb veel zelfvertrouwen, maar dat houd ik vaak liever voor mezelf."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Malacia een kans in Oranje?

Ja
44%
Nee
56%
(462 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws