Blunder: Lazio haalt Sporting Portugal en Braga door elkaar bij Neto-transfer

Blunder: Lazio haalt Sporting Portugal en Braga door elkaar bij Neto-transfer

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 10:04vr 15-01-2021 om 10:04

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 10:12vr 15-01-2021 om 10:12

Lazio heeft in 2018 en 2019 ten onrechte twee keer een geldbedrag (met een waarde van in totaal elf miljoen euro) overgemaakt aan Sporting Portugal, zo valt er te lezen in de financiële verslagen van de club. Dat alles voor de transfer van Pedro Neto naar Rome. De Italiaanse club blunderde flink: Neto kwam niet over van Sporting Portugal, maar van Sporting Braga.

The Guardian heeft de financiële situatie van Lazio doorgelicht en kwam daar de opmerkelijke 'betalingen' aan Sporting Portugal tegen. De Serie A-club zou het geld naar de verkeerde club overgemaakt hebben vanwege 'de op elkaar lijkende namen van de clubs'. Niet handig, want Neto heeft nooit gespeeld voor de club uit Lissabon.

Uiteindelijk bleek het om een vergissing te gaan. Lazio maakte het bedrag gewoon over aan Braga, maar zette het in de boeken als betalingen aan Sporting Portugal. "Helaas was dit een vergissing van onze financiële afdeling", laat Lazio-directeur Armando Calveri in een reactie aan The Guardian weten. "Er is verwarring ontstaan vanwege de gelijkwaardige namen van de clubs. Zoals je weet: Neto speelde niet voor Sporting Portugal."

Bij Sporting kunnen ze wel lachen om de fout van Lazio. "Onze vertegenwoordigers hebben al contact gezocht met Lazio, zodat deze fout aangepast kan worden", geeft een woordvoerder aan. Neto speelt zijn wedstrijden inmiddels voor Wolverhampton Wanderers.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws