Been ziet kansen voor Feyenoord: 'Kan groot wapen worden in duel met Ajax'

Been ziet kansen voor Feyenoord: 'Kan groot wapen worden in duel met Ajax'

15-01-2021 18:31 Laatste update: 18:34
110

Mario Been denkt dat er zondag kansen liggen voor Feyenoord in De Klassieker tegen Ajax. De analist stelt dat Ajax kwalitatief beter is dan de tegenstander uit Rotterdam, maar dat de snelheid van Luis Sinisterra en Ridgeciano Haps het verschil kan maken.

Been, oud-trainer van Feyenoord, gelooft dat de Rotterdamse club een kans maakt op bezoek in de Johan Cruijff Arena. "Ajax is kwalitatief natuurlijk beter, maar dit Feyenoord is wel heel moeilijk te verslaan. Er zit heel veel karakter in deze ploeg", vertelt hij in de Dick Voormekaar Podcast van Voetbal International.

Feyenoord moet tegen Ajax vooral profiteren van Sinisterra en Haps, stelt Been. "Haps en Sinisterra brengen veel snelheid en dat kan een groot wapen worden in de wedstrijd tegen Ajax", vervolgt hij.  

Feyenoord-aanwinst Lucas Pratto speelde vooralsnog twee wedstrijden mee, maar kwam nog niet tot scoren. Been maakt zich geen zorgen. "Hij heeft iets wat Jörgensen niet heeft, hij staat waar het gebeurt. Hij is centraal, diep, heeft een goeie loopactie, Jörgensen laat zich veel terugzakken. Ik denk dat hij nog wel belangrijke goals gaat maken voor Feyenoord."

No Poll