Ajax 'vol gas' tegen Feyenoord: 'Veel mensen denken dat wij beter team hebben'

Ajax 'vol gas' tegen Feyenoord: 'Veel mensen denken dat wij beter team hebben'

Gepubliceerd: vrijdag 15 januari 2021 om 19:17vr 15-01-2021 om 19:17

Laatste update: vrijdag 15 januari 2021 om 19:53vr 15-01-2021 om 19:53

Davy Klaassen speelt aanstaande zondag zijn negende Klassieker. De Ajax-middenvelder kijkt terug op zijn eerdere wedstrijden tegen Feyenoord en bleef Ajax ook altijd volgen toen hij in het buitenland speelde bij Everton en Werder Bremen.

Klaassen haalt zich een grappig verhaal voor de geest van het moment dat hij zijn eerste doelpunt in De Kuip maakte. "Wij hadden vrienden, die hebben mijn broertje lid gemaakt van de kidsclub van Feyenoord. Toen ik scoorde tegen Feyenoord in De Kuip zat hij er ook met die vriend van hem. Toen zei hij wel: ik wist echt niet hoe ik me moest gedragen. Elk jaar werden er dingen over onze moeder gezegd op de tribune natuurlijk", vertelt Klaassen met een lach voor de camera van Ajax TV.

In zijn buitenlandse periodes bij Everton en Werder bleef Klaassen zijn oude ploeg altijd fanatiek volgen, zeker tijdens De Klassieker tegen Feyenoord. "Als Ajax verloor dan kreeg ik het gelijk te horen: wat hebben ze nu weer gedaan? En toen ze van Spurs verloren kwamen ze een dag later met een uitgeknipte Champions League-bokaal om mij te jennen", kan hij lachen om zijn oud-ploeggenoten.

De Ajax-middenvelder verwacht een zware wedstrijd zondag, maar begrijpt wel waarom Ajax als favoriet wordt gezien. "Veel mensen denken dat wij een beter team hebben, maar we moeten het wel laten zien. Je kunt niet op een favorietenrol een wedstrijdje gaan spelen. Dat gaat niet, zondag zal het weer vol gas moeten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws